Kogitko :-)
Ja bym zupełnie inaczej odczytała twoje karty, ale jak tu już wiele razy podnoszono: interpretacja zależy od znaczeń, jakie każda wróżąca osoba przypisuje swojej talii.
Najogólniej - na razie nie pojawia się mężczyzna na trwały związek, on się pojawia za jakiś czas, w ostatnim pytaniu. Ludzie w tarocie pojawiają się w kartach osobowych, czyli w dworskich (pazie, rycerze, królowe i króle) plus Cesarzowa i Cesarz.
Inne postaci ludzkie na kartach, których jest owszem, sporo, nie oznaczają osób tylko czynność, cechę lub sytuację, z którą postać jest powiązana.
A teraz w szczegółach:
1. Czy w okresie 3 miesięcy pojawi się w moim życiu mężczyzna? 3 Monet Być może nie jeden, ale tylko towarzysko. 3 monet to relacje towarzyskie, i spotkania, ale z naciskiem na jakąś wspólnotę interesów czy zainteresowań. Więc spotkania zawodowe, spotkania wspólników, sąsiedzkie i tak dalej. Nie są to przypadkowe bale czy domówki. No i tu pojawią się ludzie, wśród nich może być również TEN WYMARZONY, no ale na razie ani ty a on tego jeszcze nie wiecie:-)
Ta 3 monet raczej jest wskazówką tarota, że przy okazji takiego właśnie spotkania możesz poznać tego, którego szukasz. Pod warunkiem, że oprócz rozmów o wspólnych sprawach jeszcze się rozejrzysz dookoła. Mamy wpływ na los, wiecie o tym, więc taka wskazówka tarota spada nam, jak z nieba i warto się odpowiednio nastawić, idąc na takie spotkanie.
2. Jak potoczy się znajomość z tym mężczyzną ? II Kapłanka
Kapłanka jest kartą między innymi tajemnicy, zawsze, gdy mi się pojawia w kartach to wiem, że tarot tu nie chce lub nie może odpowiedzieć na pytanie. Myślę, że w tym przypadku nie potrafi, ponieważ nie widzimy jeszcze w kartach tego mężczyzny, więc jak tarot miałby tu odpowiedzieć?
3. Czy w tym okresie pojawi się w moim życiu mężczyzna z przeszłości? 2 Monet
2 monet to typowa "bujana" odpowiedź: na dwoje babka wróżyła. Może tak, a może nie. Podobnie tutaj tarot może być w kłopocie: sam ten chłopak z przeszłości nie pojawi się znienacka, ale tarot widocznie widzi twoje możliwości i uważa, że jeśli wpadniesz na fantastyczny pomysł odwiedzenia dawnej koleżanki, może go tam spotkasz. Dlaczego ta dwójka to huśtawka? Bo postać na karcie przerzuca sobie monety z lewej do prawej i odwrotnie, bawi się nimi, nie jest zdecydowana, co z nimi zrobić.
4. Jak będzie wyglądała znajomość z tym mężczyzną ? 9 Monet
Ta karta ma tu "pusty przebieg" czyli nic nie znaczy, bo pytasz o związek z mężczyzną, który nam się do tej pory nie pojawił.
5. Co wydarzy się w mojej sferze uczuciowej w tym okresie? 5 Kielichów
No: 3 puchary są przewrócone, dwa tylko stoją, więc mniej, niż oczekujesz, ale trochę przyjemności przyniosą ci te 2 stojące puchary.
6. Czy w tym okresie stworzę trwały związek? X Koło Fortuny
Koło Fortuny to zmiany i zmiana. Więc karta ma tu podwójne znaczenie: z jednej strony w najbliższym czasie raczej zmienne, czyli przelotne znajomości, ale z drugiej - zapowiedź nadchodzącej zmiany w tym temacie. A w pełni ta zmiana pokazuje nam się w układzie kart twojego 9 pytania.
7. Z kim stworzę trwały związek? 9 Buław
9 buław to karta POSTAWY: osoba na obrazku stoi, czeka, nieufnie, tak trochę spode łba, patrzy w przyszłość. Nie odpowiada więc na pytanie; z kim? Tylko na pytanie: Dlaczego jeszcze nie stworzyłam takiego związku? Przyczynę pokazuje. Zdarza się często, że tarot nie odpowiada wprost na zadane pytanie, jakby chciał powiedzieć: tym się nie przejmuj, nie w tym rzecz, ty zwróć uwagę lepiej na.... i podsuwa tę kartę z poradą. Tę kartę zinterpretowałabym, zgodnie z moim językiem znaczeniowym kart, jako wskazówkę: może jeszcze nie do końca wiesz, kogo szukasz na stałe? Jaki to powinien być człowiek? Może też jeszcze nie do końca określiłaś, czego oczekujesz po trwałym związku? To niezła zapowiedź, oznacza, że jeśli pogadasz ze sobą i ustalisz, czy np szukasz teraz partnera do zabawy, podróży i hobby, czy może już męża i ojca twoich dzieci - to sprawy powinny ruszyć szybko do przodu. W mojej praktyce - 9 buław to dobra karta, doprowadza do celu, ale....powoli, po przemyśleniu.
8. Kim będzie mężczyzna z którym stworzę związek? 2 Buław
Znowu mamy kartę "z pustym przebiegiem" czyli nie znaczącą, bo pytanie jest na wyrost: jeszcze do końca nie określiłaś, kogo szukasz, kto ci jest teraz, na tym etapie życia potrzebny.
9. Jaka będzie przyszłość tego związku? XIII Śmierć, IV Cesarz, As Kielichów
I teraz mamy bardzo ciekawą zapowiedź. Śmierć to karta Transformacji, przeważnie jest dobroczynna. To duża zmiana, ale JAKOŚCIOWA, nie ilościowa. Pytasz o "ten" związek, a z poprzednich kart wynika nam tylko, że będą to przelotne znajomości. Więc ta kostucha raczej tu sugeruje, że po kolejnej przelotnej znajomości nastąpi w tobie tak duża przemiana, może oczekiwań, że wtedy przyciągniesz tego właściwego mężczyznę, lub przyciągniecie się wzajemnie :-) As kielichów naturalnie powszechnie łatwy do zrozumienia: miłośc. I to taka z harmonijnie wyważonymi aspektami: i uczucie i namiętność i fascynacja i chęć wspólnej przyszłości - wszystko harmonijnie się zbiega w tej karcie. Miłość typu "fascynacja" czy typu "wielka namiętność" pokazuje się nam w innych kartach.
Cesarz to najsilniejsza karta męska. Ma to swoje plusy i minusy, no ale to już inna opowieść.
Naturalnie, pani Cogito, potraktuj moją interpretację tylko jako ćwiczenie czytania kart, nie jako prawdziwą prognozę, ponieważ ani nie wiem, jakie ty nadajesz znaczenia swoim kartom, ani w jakim stanie te karty ciągnęłaś; czy w skupieniu czy ot tak, dla zabawy, losowo.
pozdrawiam Wróżka Agafia
|