Ok, Gosiu, zaczynamy.
Jako że jesteśmy w Szkółce Tarota, od razu będę dokładnie pisała jaki to rozkład.

Nie pamiętam jak on się nazywa ani skąd go wytrzasnęłam. Jest o tyle prosty, że może zawierać tylko 4 karty, a jeśli istnieje potrzeba do każdej pozycji biorę po jeszcze jednej (to już moja modyfikacja). Dodatkowe karty które kładę pod spodem można traktować jako uzupełnienie pierwszych, ciąg dalszy albo nawet jedno i drugie.
Pozycja 1-5. to sytuacja.
Pozycja 2-6. to blokady, także to co w naszym życiu obecnie jest nieosiągalne
Pozycja 3-7. przyszłe niespodzianki (ta pozycja jest ciekawa, bo co tu stoi zwykle realizuje się szybciutko, nawet w ciągu paru dni lub tygodni).
Pozycja 4-8. jest podsumowaniem i przyszłością.
Oto co wyciągnęłam:

Czysta zajefajność polega na tym, że czasem wszystkich kart nie trzeba po kolei rozbierać na czynniki pierwsze, można skupić się na tym co nas interesuje.
Masz problem z życiem uczuciowym i o to właśnie pytasz. A problem ów mamy od razu widoczny w blokadach, czyli na pozycji 2-6. Zablokowana jest szczęśliwa miłość, X Kielichów. Razem z nią pojawiła się III Buław. Oznacza to, iż w ogóle jeszcze nie nawiązałaś kontaktu z TYM odpowiednim panem i chyba na dzień dzisiejszy on wręcz jest poza zasięgiem. Może mieszkacie gdzie indziej i spotkacie się dopiero gdy któreś z Was zmieni środowisko? III Buław w dużej mierze wiąże się z odkrywaniem nowego. Ponieważ na "tu i teraz" stoją III Monet i VIII Monet, może po prostu chodzić o pracę, nie koniecznie zaraz wyjazd gdziekolwiek. Tak czy siak obie te karty wskazują na codzienność, zwykłe życie które prowadzimy każdego dnia - stąd przyszło mi na myśl, że na razie w obszarze tej Twojego
"chleba powszedniego" nie ma szczęśliwej miłości i nie ma tego faceta. Póki znajdują się tutaj tylko ci pechowi...
W najbliższej perspektywie coś się zadzieje. Niespodzianki losu to II Kielichów i IX Kielichów. Niestety II Kielichów sama w sobie jednak nie oznacza jeszcze znalezienia miłości, bardziej spotkanie z osobą w której towarzystwie dobrze się poczujesz. IX Kielichów również podpowiada, iż taki to będzie kierunek. Fajnie, ale jeszcze nie to! Uważaj, bo właśnie możesz narobić sobie wielkich nadziei i znowu będziesz tęskniła, cierpiała... (podsum. IX Mieczy i VI Kielichów!).
Co jeszcze kojarzy mi się odnośnie układu III Monet/VIII Monet oraz III Buław/X Kielichów? Przyczyną dla której ciągle źle trafiasz, może być to że ciągle działasz mniej lub bardziej tak samo (powtarzasz te same schematy, stąd błędne koło). Postaraj się zmienić sposób w jaki zaczynasz znajomości, gdzie ich szukasz, to jak i z kim budujesz relacje. Skoro masz za sobą parę złych doświadczeń, masz też materiał do analizy gdzie popełniasz błędy.
Koniecznie przyjrzyj się swoim nawykom, jeśli zauważysz że któreś z nich nie są korzystne, zmień je.

Tu w grę wchodzą dosłownie drobiazgi (III Monet), które później wreszcie składają się na szkodliwą całość (VIII Monet).