Zibko pisze:
Ramona pisze:
Fajnie miriam że to piszesz napewno się przyda , a tak wogóle to dzisiaj mi się śniłas
był to dziwny sen.Byłyśmy razem gdzieś w pracy i była wypita butelka wódki , a Ty wziełaś
zakrętkę od tej butelki taka jakjest z dozownikiem i przekręciłaś tą zakretkę żeby wylać resztę tej wódki , a z tej zakretki naleciało jeszcze pół butelki wódki .
Ja się bałam bo tam były kamery i nas obserowali i mówie jak zobaczą co ty robisz to wyrzucą nas z pracy .No i zobaczyli i to było najgorsze że zapakjowali nas nie wiem jak to nazwać , ale to było jak akwarium kontener całe ze szkła i nas zamkneli i spuścili do wody
Jeszcze to widzę jak się zanurzmy i jest ciemno pod wodę i zadzwonił budzik i nie wiem co było dalej . Sen był okropny i dziwny sama nie wiem co o tym sądzić .
Zacytowałem to z innego wątku gdzie ten sen nie pasuje. Nie mam czasu patrzeć na karty ale są tu specjalistki od sennych symboli więc jak już się je wyciągnie i odgadnie znaczenie to karty uzupełnią sens snu. Ja nie widzę w tym śnie nic mrocznego. To co miał sen przekazać to 3 kielichy jest dosłownie takie samo we śnie - pijecie wódkę!
Sięgnę więc do swojego sennika.
Butelka - symbol żeński według interpretacji Freuda. Zasadniczo ma dwa znaczenia: oznacza łuk i statek. Wibruje w niej wiedza niosąca pokój i przyszłe objawienia, bo jej zawartość cenniejsza od szlachetnych metali jest boskim eliksirem. Czyż rola żeńska nie jest rolą nocy, inspiratorki dnia? Rolą kobiety zmuszającej mężczyznę, by ocknął się na drodze do swojej ewolucji?
Pusta butelka oznacza potrzebę uczucia, ludzkiego ciepła, jest wyrazem braku zadowolenia.
Jeśli butelka jest pełna, oznacza radość i miłość.
Pić alkohol umiarkowanie to znak powodzenia w interesach, szczęścia w miłości.
Upicie się - szczęśliwe upicie obiecuje wiele szczęścia. Jednak nadmierne opilstwo źle wróży śniącemu. Upicie się to przekroczenie świadomości, która wibruje w rytmie wartości innego świata. To wiedza, która olśniewa duszę i inspiruje nadprzyrodzoną i świętą ekscytację.
To miłość, która oświeca, podnosi, i każe wierzyć w ducha.
Kamera - służy do filmowania wydarzeń. Reprezentuje tę nieświadomą część życia, która rejestruje to wszystko, co należy umieścić w życiowym archiwum, jako punkt odniesienia w razie potrzeby.
Woda wciągająca w swoje głębie - odniesienie w senniku do Posejdona.
Posejdon - ten nadwrażliwy bóg żyje w każdym z nas, w swoim dobrym lub złym aspekcie, kiedy chcemy być kochani. Za jego pośrednictwem możemy zrozumieć prawdziwe znacznie wody. Dlaczego woda i miłość to synonimy, dlaczego królują, zatapiają nas, czyszczą lub inspirują?
Nie znalazłam więcej znaczeń w senniku.
Według mnie ten sen mówi o Twojej ogromnej miłości życia, miłości do ludzi i do tego, czym się zajmujesz - do Tarota. To Twoje życie, pasja, miłość. Przynosi Ci radość i zadowolenie.
Może karty wyjaśnią coś dodatkowo.

Ramono, dopiero teraz przeczytałam pozostałe posty, również te o chorobie Miriam i widzę, że moje tłumaczenie jest zupełnie do niczego, może przez to, że nie mogłam znaleźć w senniku wszystkich znaczeń. Ale nie pomyliłam się w jednej sprawie, że kochasz ludzi, troszczysz się o nich, nawet choroba Miriam Ci się wyśniła, a Miriam to przecież nasza czarownica, czyli to ma związek z Tarotem.
Ech, nieudane to moje tłumaczenie
Mod:sklejone posty