Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Karty które mówią nam zawsze to samo ...
PostZamieszczono: 29 mar 2010 14:14 
Stały Bywalec
Awatar użytkownika

Dziewczęta :) a ja bym chciała poznać wasze interpretacje kart. Wiadomo że biorąc kartę Y z tali jedna powie że widzi na niej jedno a druga jeszcze coś innego. A ja chciałam konkretnie poprosić co dla was np przykładowo oznacza dana karta. Co pokazuje przeważnie gdy ukaże się w rozkładzie ... Oczywiście zdaję sobie sprawę że każda karta ma mnóstwo interpretacji, ale czasami jest tak że jakaś karta pokazuje nam jedną z rzeczy bardzo dokładnie

Ja jeszcze zbyt krótko wróże by mieć jakieś przykłady ale np. umówiona jestem z tarotem (co kilka razy się już potwierdziło), że w sprawie dzieci pokazywać mają :
Kapłanka - matkę osoby której się wróży
Cesarzowa - matka, ale raczej jest to osoba która posiada dziecko (np osoba której się wróży)
głupiec - dziecko 6-15 lat
Słońce - dziecko 1-6 lat
Gwiazda - chęć posiadana dziecko, staranie się o nie
Księżyc - ciąża niewiadoma (najczęściej gdy klientka już jest w ciąży ale o tym nie wie), ciąża ukrywana, bądź po prostu zajście w ciążę (szczególnie przy Asie pałek lub pucharów)

I inne :

3 Pucharów - świętowanie bądź duża impreza - chrzciny, komunia, wesele
4 Pałek - wesele + z Papieżem - ślub kościelny

6 Mieczy - wyjazd na dłużej bądź przeprowadzka, opuszczenie dotychczasowego miejsca
8 Pucharów - wyjazd lub odejście od danej rzeczy (pracy, miłości itd)
Świat - jeśli pojawi się przy pytaniu z podróżami to na pewno będzie to Zagranica, lub przy kartach z wyjazdem związanych

Cesarz - pracodawca bądź nowa praca, sprawy z pracą związane
Królowa Mieczy - urzędniczka wysoka rangą ale nie do końca. Nie jest to np. szefowa czy dyrektorka ale jakaś jej podwładna której my podlegamy. Tak też np. urzędniczka która może nami zarządzać bądź prawa ręka dyrektora itd

8 pałek - wiadomość lub przyśpieszenie sprawy
Wisielec - nuda, stagnacja, po prostu nie wydarzy się nic ciekawego ... (ale to raczej tylko przy rozkładach dziennych)

A jakie wy macie sugestie kart które często się powtarzają ?

Tytuł: Re: Karty które mówią nam zawsze to samo ...
PostZamieszczono: 29 mar 2010 14:29 
Wszędzie mnie pełno!
Awatar użytkownika

odrazu mi przyszło do głowy:

VI mieczy- osoba, o którą pytam nie chce ze mną gadać, pytałam kilka razy w kilku rozkładach, zawsze wychodzi ta sama karta, a osoba załupiła się i unika rozmowy jak diabeł święconej wody ;)

III pucharów też mi pokazuję imprezę, urodziny...

PostZamieszczono: 29 mar 2010 14:41 
Stały Bywalec
Awatar użytkownika

a, apropo V w tarocie pokazują mi

V buław - delikatne dyskusje, rozmowa podniesionym głosem lub wymiana sugestii
V mieczy - zażarta dyskusja, kłótnia, walka, uprzykrzanie komuś życia

PostZamieszczono: 29 mar 2010 16:31 
Pogromca Wszelkich Tematów
Awatar użytkownika

Cytuj:
6 Mieczy - wyjazd na dłużej bądź przeprowadzka, opuszczenie dotychczasowego miejsca

I to jest dla mnie zawsze pierwsza myśl! No była, bo teraz znam duzo więcej znaczeń, ale nadal rozpatruję najpierw tę możliwość! kiedyś nawet wypadła mi w trakcie wróżby dla kolegi, który miał swoją firmę itd, powiedział mi że nie ma mowy, że gdzieś się wybierze! Za jakieś 5 tygodni miał spakowane walizki - wspólnicy wrobili go w coś i musiał się wynieść na jakiś czas z kraju- ale oczywiście to była jedna z kart w rozkładzie! Podobna sytuacja, kiedy stawiałam sobie karty na miłość, ciągle wychodziła koło faceta ta karta - mój luby jest Niemiec! Dal mnie ta karta to zagranica, coś z nią związanego!

PostZamieszczono: 04 kwie 2010 17:57 
Stały Bywalec
Awatar użytkownika

a jakie karty pokazuja wam wesele ? ja juz sama nie wiem czy trójka pucharów czy może czwórka pałek a może jeszcze coś innego ?

PostZamieszczono: 06 kwie 2010 21:40 
Nowicjusz
Awatar użytkownika

A jesli Świat sie pojawia przy rozkladzie partnerskim?

co to oznacza :o

PostZamieszczono: 14 lip 2010 14:27 
Mózg Forum
Awatar użytkownika

Myślę, że nowy start. Wszystko wydaje się świeże i znowu nowe.

PostZamieszczono: 14 lip 2010 17:22 
Pogromca Wszelkich Tematów
Awatar użytkownika

Cytuj:
no to zalezy na której pozycji, w jakim rozkładzie i w towarzystwie jakich kart, bo czasami spełnienie marzeń, a czasami otwatość partnera/ki na "inne opcje" ;)

PostZamieszczono: 06 sie 2010 23:05 
Mózg Forum
Awatar użytkownika

KARTA ŚWIAT W ROZKLADZIE PARTNERSKIM MOŻE OZNACZAC ZWIĄZEK W KTORYM PARTNERZY CZUJA SIE BEZPIECZNIE .MOŻE TEZ OZNACZAC TRWALY ZWIAZEK ,A Z DRUGIEJ STRONY MOZE MÓWIC O PRZELOTNEJ ZNAJOMOŚCI ,KTORA NIE WRÓZY DALSZEJ PRZYSZŁOSCI . PARTNER BEZ SŁOWA WYJASNIENIA MOZE NAM "UCIEC W SWIAT ".JEDNAK MOZEMY Z CALA PEWNOŚCIĄ POWIEDZIEĆ ,ŻE KARTA TA NIESIE NADZIEJE NA NOWY POCZATEK. :)

PostZamieszczono: 06 sie 2010 23:12 
Mózg Forum
Awatar użytkownika

Nie wiem czy słusznie, mnie się skojarzyła karta Rycerz Kielichów: ZAWSZE w moim rozkładzie jest to romansowy pan kawaler, z kwiatka na kwiatek i te sprawy, zawsze oznacza on jedno: nic zobowiązującego.

PostZamieszczono: 06 sie 2010 23:13 
Mózg Forum
Awatar użytkownika

Cytuj:

Gdzieś słyszałam, że może także chodzić o to, że partnerzy zwyczajnie... rozejdą się "w świat", każde w swoją stronę.

PostZamieszczono: 04 gru 2010 21:16 
Hurra, mogę prosić o interpretację!
Awatar użytkownika

Maralee pisze:
Cytuj:

Gdzieś słyszałam, że może także chodzić o to, że partnerzy zwyczajnie... rozejdą się "w świat", każde w swoją stronę.

Tez tak slyszalam...

"Swiat" to bardzo ciekawa i "trudna" karta w interpretacji.

/ Jean Paul /

PostZamieszczono: 04 gru 2010 21:34 
Administrator
Awatar użytkownika

Świat w partnerskim? Jego znaczenie bywa różne w zależności od danej relacji. Generalnie zarówno dla starych jak i dla nowych związków wskazuje próg, który albo przekroczymy i relacja będzie się rozwijała nadal, albo się na nim zatrzymamy. Jeśli się zatrzymamy, wiadomo - brak postępu jest już cofaniem się...
Na samym początku znajomości kiedy dopiero się z kimś zapoznawałam, zwykle pokazywał że figa z tego będzie. Coś na tej zasadzie, że fajnie się rozmawia i wydaje się że coś się zadziało, ale ciągu dalszego brak. Czyli Świat może pokazywać koniec na początku. :lol:
Na pewno będzie fajną kartą jeśli pytamy o jakieś przedsięwzięcie i zobaczymy go gdzieś w rejonach finału - gdy stoi już na początkowych pozycjach to troszkę gorzej, bo może właśnie oznaczać że wszystko co można było "ugrać" już mamy i dalej nie ma o co walczyć.

BTW. Świat sam w sobie nie daje jasnej informacji czy związek zaistnieje, będzie trwał, czy się rozleci. Jednak jeśli stoi na pozycjach typu "blokada" lub "przeszkody", niestety na 100% będzie kiepsko, ludzie są z dwóch różnych światów i wcale nie da się ich na stałe połączyć.

PostZamieszczono: 07 sty 2011 20:00 
Nowicjusz

Witajcie,
a jak będzie wyglądać relacja w partnerskim, gdy najpierw jest Kapłan, potem Świat (o) i zakończenie Głupcem???
...hmm... że porozumienie dusz, potem nagły koniec...a potem znów początek????

Co o tym myślicie?

PostZamieszczono: 08 sty 2011 12:23 
Rozglądam się
Awatar użytkownika

Oprócz tego, że te pewne karty pokazują zawsze to samo, to możemy "zaprogramować" sobie daną kartę, prosząc ją niejako, by symbolizowała daną rzecz. Ja zaczęłam od tego, że wybrałam sobie kilka kart, z którymi ustaliłam, że jeśli pokażą się w rozkładzie obok siebie, to raczej nie jestem w dobrej kondycji do pracy z tarotem i karty nie będą mówić. Często sprowadza się to do tego, że pytam karty czy to dobry czas na wróżbę i wyciągam 3 karty. Osobiście najwięcej pracuję z tarotem terapeutycznym, w pracy nad sobą i dlatego tak ważna jest dla mnie gotowość do czytania kart w danej chwili. Nie stosuję tej metody gdy stawiam karty innej osobie ;)

Karty o których pisałam to Rydwan, Diabeł, VIII Mieczy (symbol zanieczyszczenia talii), V Kielichów, V Denarów
Dla każdego mogą to być zupełnie inne karty.

PostZamieszczono: 08 sty 2011 18:10 
Elitarny Poster
Awatar użytkownika

eska pisze:
Oprócz tego, że te pewne karty pokazują zawsze to samo, to możemy "zaprogramować" sobie daną kartę, prosząc ją niejako, by symbolizowała daną rzecz. Ja zaczęłam od tego, że wybrałam sobie kilka kart, z którymi ustaliłam, że jeśli pokażą się w rozkładzie obok siebie, to raczej nie jestem w dobrej kondycji do pracy z tarotem i karty nie będą mówić. Często sprowadza się to do tego, że pytam karty czy to dobry czas na wróżbę i wyciągam 3 karty. Osobiście najwięcej pracuję z tarotem terapeutycznym, w pracy nad sobą i dlatego tak ważna jest dla mnie gotowość do czytania kart w danej chwili. Nie stosuję tej metody gdy stawiam karty innej osobie ;)

Karty o których pisałam to Rydwan, Diabeł, VIII Mieczy (symbol zanieczyszczenia talii), V Kielichów, V Denarów
Dla każdego mogą to być zupełnie inne karty.

Dziękuję za pomysł, uważam, że jest dobry.
Takie znaki przydają się każdemu. ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]